2104118300 & 2105201300
Χρέωση Κλήσεως: +1€ (ισχύει και για το app TAXI 18300) & Χρέωση Ραντεβού +3€

Epi
Share

Η Επίδαυρος είναι πόλη της Πελοποννήσου. Σε 2 ώρες, βρίσκεστε σε ένα από τα δημοφιλέστερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ της Επιδαύρου, που είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ελλάδα, λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αρχαία θεατρικά έργα (κωμωδίες και τραγωδίες) γραμμένα από τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη και τον Αριστοφάνη και άλλους.

Δίπλα στο θέατρο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο και τον Ναό του Ασκληπιού που θεωρείται ένα είδος νοσοκομείου εκείνης της εποχής. Σε αυτόν πήγαιναν άρρωστοι και γιατρεύονταν με τη βοήθεια του Θεού καθώς ο Ασκληπιός θεωρείτο ότι ήταν ο Θεός της Ιατρικής. Οι άρρωστοι άνθρωποι επισκέπτονταν το Ναό για να προσευχηθούν και να γιατρευτούν στο Νοσοκομείο.

Ένας μέγας παράγοντας για την θεραπεία των ασθενών ήταν η ψυχολογία τους. Για αυτό το λόγο, το θέατρο, δίπλα στο Νοσοκομείο, χρησιμοποιούνταν ως ένας τρόπος ψυχαγωγίας για τους ασθενείς.

Tips:

  1. Σας προτείνουμε να δείτε ένα θεατρικό έργο στην Επίδαυρο. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική.
  2. Όταν επισκεφτείτε το θέατρο, καθίστε στη μέση της σκηνής, και ζητήστε από την συντροφιά σας, να πάει στην κορυφή της αρένας. Μόλις φθάσει, μιλήστε του, θα σας ακούσει σαν να είστε δίπλα του λόγω της ακουστικής.
  3. Μπορείτε να επεκτείνετε το tour σας, πηγαίνοντας και στο Ναύπλιο. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες και γραφικότερες πόλεις στην Ελλάδα. Ήταν η 1η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Εκεί θα απολαύσετε τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια και θα μάθετε περισσότερα για την Ιστορία μας, εστιάζοντας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό.
Γυρίζοντας όλη την ΑθήναΣούνιο

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια

  • Τυράσκης Μιχάλης ·  14/05/2024 at 8:59 μμ

    Καλησπέρα σαςΘα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο site στην καρτέλα για την Επίδαυρο, έχετε βάλει φωτογραφία του Ναυπλίου.

X
hello.